Werkwijze


Mijn naam is Elly Blondeau, Gz-psycholoog. Sinds mei 2017 heb ik mijn eigen praktijk, na bijna veertien jaar te hebben gewerkt bij een grote groepspraktijk in Purmerend.

Waarom deze methode?


Met veel plezier en mooie resultaten werk ik veel met IBSR, de klinische toepassing van ''the work'' van Byron Katie. Bij mensen die bereid en in staat zijn om te durven kijken naar hun eigen aandeel bij problemen is deze methode uitermate geschikt. Het is een vorm van cognitieve gedragstherapie waarbij je je bewust word hoe je denken je gevoelens en gedrag beïnvloedt in stressvolle situaties. IBSR helpt je om stressvolle gedachten te identificeren en vervolgens te onderzoeken. Het resultaat is rust en constructiever handelen.


IBSR


Een methode waarbij je je bewust wordt van de relatie tussen denken, doen en voelen en waarbij je leert om stressvolle gedachten te identificeren en te onderzoeken. Het onderzoek werkt diep, je denken en gevoelsleven veranderen. Gedachten laten je los, relaties met jezelf en anderen verbeteren en je kan dingen die je niet kan veranderen beter accepteren en je gaat constructiever handelen in moeilijke situaties. Het resultaat is: helderheid, opluchting, vermindering van angst, verlossing uit de slachtofferpositie en toename van autonomie en vrijheid.

Voordelen en overige methodes

Het mooie van deze methode is, dat je deze ook na je traject nog zelf kunt toepassen in allerlei situaties of met betrekking tot verschillende gebeurtenissen en thema's. De methode is eigen te maken in tussen de 5-10 sessie (product middel of intensief) en leent zich goed voor e-mail contacten waardoor het een zo kort mogelijk traject kan zijn, waar zo veel mogelijk rendement uit kan worden gehaald.

Naast IBSR heb ik ook basis en vervolgcursus EMDR gedaan. Een hele effectieve therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, opname ziekenhuis of ic, seksueel geweld, een geweldsincident,of traumatische bevalling. EMDR werkt vaak snel bij enkelvoudige trauma's. Verder gebruik ik interventies en technieken uit de schematherapie, oplossingsgerichte therapie en de reguliere cognitieve gedragstherapie. Ik zet me in om op de hoogte te zijn van de meest recente onderzoeksbevindingen en behandelmethodes bij verschillende problematiek.

Hoe ga ik te werk?

In mijn therapieen ben ik actief en betrokken. Ik luister, stel vragen en praat ook terug. Ik ben oprecht en van no nonsense en ga graag op een gelijkwaardige manier met je aan de slag. Wanneer bepaalde thema’s aan bod zijn binnen de therapie ga ik vaak op zoek naar relevante informatie voor clienten om meer te weten over waar ze tegen aan lopen, meer aanknopingspunten, handvatten te hebben hoe ermee om te gaan en daarmee dus hun zelfredzaamheid te vergroten. Hoe actiever mensen naast de sessies bezig kunnen zijn met de behandeling, hoe minder sessies nodig zijn en hoe meer mensen er uit kunnen halen.