Veelgestelde Vragen

Een afspraak afzeggen


Kunt u niet op een afspraak komen? Zegt u de afspraak dan minimaal 24 uur van tevoren af. Dan kan ik in de vrijgekomen tijd iemand anders inplannen. Dit kunt u doen per email op info@ellyblondeau.nl. Ik neem daarna contact met u op. 

Volgens de richtlijnen van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) worden afspraken die niet tijdig worden afgezegd, geregistreerd als ‘’no-show’’ en niet door de zorgverzekeraar betaald. 


No show tarief


Wanneer u de afspraak niet kunt nakomen, dan dient u deze 24 uur van te voren af te zeggen zodat ik nog gelegenheid heb om iemand anders in te plannen op het vrijgekomen tijdstip. Wanneer u niet verschijnt bij een afspraak, of later dan 24 uur van te voren afzegt zal er een bedrag van 40 euro in rekening worden gebracht. Dit bedrag wordt niet vergoed door de verzekeraar.

Waarvoor kunt u bij mij terecht?


Met stress gerelateerde, overspannenheidsklachten, burn out, laag zelfbeeld, problemen met assertiviteit, problemen binnen relaties, depressie, trauma gerelateerde klachten (denk aan problemen na problematische bevalling, ongeluk, geweld en overval) en posttraumatische stressstoornis, angsten en fobieën, persoonlijke ontwikkeling, psychische klachten door lichamelijke ziekte, stagnatie bij liefdesverdriet. U kunt bij mij in behandeling komen wanneer er sprake is van lichte tot matige psychische stoornissen en problemen. Wanneer de klachten ernstig zijn, zal ik u terug verwijzen naar u huisarts, dan is een verwijzing naar de specialistische ggz meer passend.  

Wachtlijst of wachttijd


De wachttijd voor intake is voor juni 2022 maximaal 10 weken, de wachttijd voor behandeling is daarna maximaal 5 weken..Kwaliteitsstatuut


Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige ggz’, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Dit betreft een goedgekeurd kwaliteitsstatuut, download het hier.